Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19 anul acesta, anunță președintele Joko Widodo

coronavirus vaccin

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a anunţat vineri că autorităţile de la Jakarta au solicitat autorizarea de urgenţă pentru a începe de urgenţă vaccinarea în masă împotriva coronavirusului, transmite Reuters după un interviu în exclusivitate, potrivit AGERPRES.

Dacă autoritatea indoneziană pentru alimente şi medicamente (BPOM) îşi dă acordul, campania de vaccinare poate fi lansată înainte de sfârşitul anului, planurile de distribuire în întreg arhipelagul fiind deja în fază avansată, a precizat şeful statului.

Indonezia, cu o populaţie de 270 de milioane - a patra ţară din lume ca număr de locuitori - ar fi printre primele care administrează la scară largă un vaccin împotriva coronavirusului.

După luni de eforturi împotriva epidemiei în care rezultatele au întârziat să apară, iar rata de infectare a crescut constant, în ultimele săptămâni datele oficiale din Indonezia arată că s-a ajuns la un platou. Experţii în domeniul sănătăţii apreciază însă că bilanţul real ar putea fi însă mai grav decât cel oficial, care consemnează 450.000 de cazuri de infectare şi aproximativ 15.000 de morţi.

Citește și: Comisarul european pentru egalitate reacționează după ce Ungaria a interzis schimbarea sexului în documentele personale: 'Este foarte trist'

La o reuniune ministerială după interviul acordat de Jokowi, ministrul pentru coordonarea afacerilor maritime şi a investiţiilor, Luhut Pandjaitan, a afirmat că se aşteaptă ca aprobarea BPOM să fie acordată în prima săptămână din decembrie.

În primele etape ale campaniei, este planificată administrarea vaccinurilor de la companiile chineze Sinovac şi Sinopharm. Acestea vor furniza anul acesta 18 milioane de doze, din care 15 milioane vor fi produse de firma indoneziană de stat Bio Farma. În total, Indonezia a încheiat contracte pentru 250 de milioane de doze până la sfârşitul lui 2021; 30 de milioane de doze vor fi produse de compania americană Novavax, a precizat pentru Reuters ministrul economiei, Airlangga Hartarto.

'Sperăm că aceasta (campania de vaccinare - n. red.) va avea un efect economic pozitiv. Este foarte important pentru noi', a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.