Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034, împreună cu Australia, Malaezia şi Singapore

FIFA
Cupa Mondiala 2030 CM 2030

Indonezia vrea să organizeze Cupa Mondială din 2034, împreună cu Australia, Malaezia şi Singapore

Indonezia a demarat discuţii cu Australia despre o posibilă candidatură comună la găzduirea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, împreună cu Malaezia şi Singapore, a anunţat, miercuri, preşedintele Federaţiei indoneziene (PSSI), citat de Reuters, conform Agerpres.

FIFA a invitat, săptămâna trecută, federaţiile din Asia şi Oceania să candideze pentru organizarea ediţiei din 2034 a Cupei Mondiale.

''Discutăm (o candidatură) cu Australia. Când am vizitat Malaezia şi Singapore, ambele ţări şi-au exprimat interesul de a se alătura Indoneziei şi Australiei'', a declarat preşedintele PSSI, Erick Thohir, citat de Sydney Morning Herald.

Întrebată de Reuters despre candidatură, Federaţia australiană a amintit un comunicat dat publicităţii săptămâna trecută în care afirma că ''explorează posibilitatea unei candidaturi pentru Cupa Mondială a Cluburilor din 2029 şi pentru Cupa Mondială din 2034''.

După ce a anunţat că Spania, Maroc şi Portugalia vor organiza Cupa Mondială din 2030, iar Uruguay, Paraguay şi Argentina vor găzdui primele meciuri, FIFA a invitat Asia şi Oceania să candideze pentru ediţia din 2034.

Arabia Saudită s-a mişcat repede şi şi-a anunţat intenţia de candida, iar FIFA a stabilit ca dată limită pentru ca părţile interesate să îşi facă intenţiile cunoscute 31 octombrie.

Cum Qatarul a găzduit ediţia din 2022, Thohir a afirmat că ar fi prea repede ca turneul final al Cupei Mondiale să revină în Orientul Mijlociu.

''Suntem destul de puternici. Cred că FIFA va vedea că Orientul Mijlociu a găzduit prin Qatar anul trecut. Japonia şi Coreea de Sud au fost gazde şi ele (2002, n. red.). Sunt sigur că FIFA va încerca şi alte ţări. Potenţialul de a câştiga dacă vom candida împreună cu Australia, Malaezia şi Singapore este mai mare'', a subliniat Thorir.

Cupa Mondială din 2026, prima ediţie cu 48 de echipe, va fi găzduită de Statele Unite, Canada şi Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.