Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria aeronautică lovită puternic de sancțiunile impuse Rusiei. Airbus a pierdut doar în martie o cincime din comenzi

wikipedia.org
airbus a330neo

Airbus a pierdut în martie o cincime din comenzile pentru avionul său de cursă lungă A330neo, din cauza restructurării celui mai mare client al său, dar a realizat alte vânzări, pentru mai mult de 100 dintre avioanele sale mai mici, potrivit date lunare prezentate vineri, transmite Reuters.

AirAsia X a anulat achiziţia a 63 de avioane A330-900, care sunt o versiune îmbunătăţită a modelului cu corp larg A330, precum şi a 10 avioane mai mici A321neo, a declarat Airbus într-o actualizare lunară privind activităţile sale comerciale.

Producătorul european de avioane a mai spus că a livrat 142 de avioane în primul trimestru, în creştere cu peste 13% faţă de anul precedent. Dar numărul net de livrări a fost de 140, după ce două livrări raportate anterior au fost anulate din cauza sancţiunilor occidentale impuse Rusiei.

Reuters a relatat la începutul acestei săptămâni că Airbus a livrat între 140 şi 142 de avioane în trimestrul respectiv, un număr mai mare decât anticipaseră unii analişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.