Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria aviatică reia angajările. Airbus și Boeing caută zeci de mii de noi salariați

aviationmegastore.com
Boeing 747-8

Compania aviatică Boeing se aşteaptă să angajeze 10.000 de lucrători în 2023, pe măsură ce îşi revine după pandemie şi creşte producţia de avioane de linie, a declarat vineri producătorul de avioane american, citat de Reuters, scrie news.ro.

Compania cu sediul în Arlington, Virginia, a sporit ocuparea forţei de muncă cu aproximativ 14.000 de lucrători în 2022, la 156.000, la 31 decembrie, în creştere de la aproximativ 142.000 în 2021. Boeing are aproximativ 136.000 de angajaţi în Statele Unite.Pe de altă parte, compania ”va scădea personalul în cadrul unor funcţii de asistenţă”, însă Boeing nu a menționat la câte locuri de muncă se referă.

Cea mai mare parte a creşterii va avea loc în unităţile de afaceri ale Boeing, precum şi în inginerie şi producţie, pentru a satisface cererea în creştere a companiilor aeriene.

Rivalul european Airbus a declarat săptămâna aceasta că plănuieşte să angajeze 13.000 de angajaţi în acest an. Aproximativ 7.000 dintre aceste locuri de muncă urmează să fie posturi nou create, cu aproximativ 9.000 dintre noile angajaţi urmând să aibă sediul în Europa.

Boeing nu a comentat câte noi locuri de muncă nete vor crea în Statele Unite în 2023. Producătorul de avioane din SUA se apropie de nivelul forţei de muncă anterior pandemiei, care era de 161.000 de oameni la sfârşitul anului 2019.

În cursul anului 2020, forţa de muncă a scăzut la aproximativ 141.000 de angajaţi, după ce Boeing a anunţat reduceri de locuri de muncă.

”Angajarea nu mai este o constrângere”, a declarat miercuri directorul executiv al Boeing, Dave Calhoun, analiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.