Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria românească a accelerat în ianuarie, cu un avans de 8,5%

Industrie

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în ianuarie o creştere a producţiei cu 8,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm accelerat faţă de cel din luna decembrie, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna decembrie 2017, producţia industrială a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,9%, respectiv cu 12,2%.

În ianuarie 2018, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%), anunță News.ro.

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%, serie brută.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,7%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%, serie ajustată.

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.