Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT - Cum îi caută poliția și EUROPOL-ul pe Puiu Popoviciu și alți fugari

Poliția Română și EUROPOLUL au o metodă inedită de a-i căuta pe infractorii care se sustrag de la urmărire. Aceștia au demarat o campanie prin care trimit vederi onlinei ar turiștii rugați să sesizeze oamenii legii, în caz că îi văd pe aceștia în destiinațiile lor de vacanță.

Citește și: DOCUMENT - Top 100 pensii speciale: creșteri EXORBITANTE în Armată

Citește și: Tăriceanu, dezvăluiri despre OUG 13. Cum l-a refuzat Grindeanu

"În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanţă de vară, infractorii nu şi-au luat liber. Destinaţiile de vacanţă s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorităţi. Este posibil să-şi fi ales chiar aceeaşi destinaţie ca şi tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informaţii, pentru a ne ajuta să prindem măcar câţiva dintre cei mai căutaţi infractori căutaţi de noi", se arată în comunicat. 

Poliţiile din toată Europa trimit "ilustrate de vară", care conţin date despre cei mai căutaţi infractori din Europa, cei care au comis infracţiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene. "Este posibil ca aceştia să se ascundă în alte ţări decât în cele în care au comis infracţiuni, iar membrii ENFAST desfăşoară activităţi pentru depistarea lor. Prin share-uirea acestor ilustrate şi prin obţinerea de informaţii, ne puteţi ajuta poate cu o ultimă piesă a unui puzzle, care să conducă la tragerea acestora la răspundere", precizează IGPR. 

Cu cât aceste ilustrate sunt mai share-uite, cu atât cresc şansele ca aceştia să fie localizaţi, spun poliţiştii. 36 dintre cei mai căutaţi infractori din Uniunea Europeană au fost deja arestaţi în cadrul campaniei EU MOST WANTED. 

"Această modalitate de a obţine informaţii s-a dovedit a fi foarte eficientă. Încă de la lansarea www.eumostwanted.eu, la începutul anului 2016, site-ul a fost vizitat de peste 2,5 milioane de persoane. 36 dintre cei mai căutaţi infractori au fost deja depistaţi şi traşi la răspundere, dintre care cel puţin zece au fost prinşi ca urmare directă a informaţiilor primite de la cetăţeni, pe platforma EU Most Wanted. Patru dintre cei căutaţi s-au predat singuri, după ce au apărut în acea listă", se mai arată în comunicat. 

Europe's Most Wanted a fost lansat la iniţiativa comunităţii ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), cu suportul EUROPOL. Toţi membrii echipelor ENFAST sunt specializaţi în urmărirea infractorilor care se sustrag de la cercetări sau condamnări pentru infracţiuni grave şi care au emise pe numele lor mandate europene de arestare. Majoritatea infractorilor sunt condamnaţi pentru omoruri, fraude sau alte infracţiuni grave sau sunt traficanţi de droguri. 

Pe lista celor mai căutaţi infractori ai Europei figurează, în acest moment, doi bărbaţi urmăriţi de autorităţile române, respectiv Gheorghe Clapon, de 49 de ani, condamnat la 9 ani şi 5 luni de închisoare pentru infracţiuni de înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani, şi Ionel Silvestru, poreclit Gigel Vlădilă, de 50 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.