Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT! Pe unde mai ascund făptașii banii când se panichează că sunt urmăriți de DNA

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii DNA de la Alba - Iulia l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Dan Petrică Vlaic, administrator judiciar al unei societăți comerciale, pe care îl acuză de luare de mită și spălarea banilor, în formă continuată și pe Bianca Sanda Vlaic, în stare de arest la domiciliu,  pentru complicitate la cele două fapte.

Totodată a fost trimisă în judecată și persoana juridică SJ INTER TRADING pentru complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul transmis judecătorilor procurorii DNA arată că în perioada 2017 - 2019, Petrică Vlaic ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% (aproximativ 40.000 de euro) din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 de lei) prevăzute în planul de reorganizare.

Banii pretinși ar fi fost primiți de bărbat în mod direct, în numerar, după cum urmează: în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei, la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei, la data de 01 octombrie 2019, suma de 20.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Bani ascunși în trusa medicală

De menționat este faptul că, înainte de intervenția procurorilor anticorupție, administratorul judiciar i-ar fi dat banii primiți cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-ar fi ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal.

În contul sumei pretinse inițial, Petrică Vlaic ar mai fi beneficiat și de alte foloase materiale (lucrări de asfaltare și pavare).

Pentru a disimula proveniența sumelor de 39.746,86 lei respectiv 32.986,80 lei (contravaloarea lucrărilor) primite cu titlu de mită, inculpatul Vlaic Petrică Dan, cu complicitatea celeilalte inculpate, ar fi interpus în mecanismul financiar SC SJ Inter Trading SRL, administrată de aceasta din urmă, care ar fi emis/către care ar fi fost emise facturi fiscale care să creeze aparența unor relații comerciale valide.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 9.850 lei, 11.555 Euro, 150 Lire sterline, 9.002 USD, ridicate de la inculpatul Vlaic Petrică Dan și consemnarea acestora la o unitate bancară.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător şi luarea inscripţiei ipotecare asupra bunurilor imobile și mobile aparţinând inculpatei SC SJ Inter Trading SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.