Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inexplicabilul caz al familiei care și-a petrecut întreaga viață mergând în patru labe - VIDEO

captura youtube

Într-un caz uimitor care i-a intrigat pe oamenii de știință, unii membri ai unei familii din Turcia și-au petrecut întreaga viață mergând în patru labe, un comportament care sfidează înțelegerea noastră privind evoluția umană, scrie jpost.com.

Cine sunt aceste persoane?

Cunoscută sub numele de familia Olas, povestea lor a fost adusă pentru prima dată în atenția lumii printr-un articol științific și un documentar ulterior intitulat "Familia care merge în patru labe", difuzat de BBC în 2006.

Familia este formată din 18 copii, dintre care șase s-au născut cu o trăsătură nemaiîntâlnită până acum la adulții umani moderni. În mod tragic, unul dintre cei șase a decedat între timp.

"Nu m-am așteptat niciodată ca oamenii moderni să revină la un comportament asemănător cu cel al animalelor", a declarat profesorul Nicholas Humphrey, un psiholog evoluționist de la London School of Economics. "Ceea ce ne deosebește de restul lumii animale este faptul că mergem pe două picioare și ne ținem capul sus. Limbajul și alți factori contribuie și ei, dar este crucial pentru oameni să recunoască faptul că suntem diferiți de celelalte animale. Această familie sparge toate granițele."

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool au efectuat studii asupra copiilor și au descoperit că scheletele lor seamănă mai mult cu cele ale maimuțelor decât cu cele ale oamenilor.

În plus, creierele lor erau mai mici și se micșoraseră, o condiție care, de obicei, nu are impact asupra capacității de a merge în poziție verticală. Cu toate acestea, spre deosebire de maimuțele mari, care își folosesc încheieturile degetelor pentru mobilitate, acești copii își foloseau în principal palmele, evidențiind o distincție semnificativă.

De ce s-a întâmplat acest lucru?

Cercetătorii au sugerat că acest model unic de mers ar fi putut să se dezvolte din cauza oportunităților limitate de a sta pe propriile picioare după vârsta de nouă luni.

Pentru a contribui la dezvoltarea lor, familia a beneficiat de asistența unui fizioterapeut și de echipamente specializate, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative ale mobilității lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.