Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infanteriştii din Piatra-Neamţ participă la exerciţiul Rapid Trident 19 din Ucraina

militari soldati

Infanteriştii din Piatra-Neamţ vor participa la exerciţiul "Rapid Trident 19" din Ucraina alături de aproximativ 3.700 de militari din 14 ţări, potrivit unui comunicat remis, joi, de Biroul Informare şi Relaţii Publice al Statului Major al Forţelor Terestre, potrivit Agerpres.

''Potrivit planificării, militarii români vor executa, în prima perioadă a activităţii de pregătire, exerciţii de rezolvare a unor situaţii tactice (de tip asigurare şi căutare şi operaţii în mediu urban) alături de infanterişti din forţele terestre ucrainene. În partea a doua a pregătirii în context multinaţional, detaşamentul românesc va deţine comanda şi controlul unei companii ce va avea în compunere subunităţi bulgare, poloneze, moldoveneşti şi româneşti'', se arată în comunicatul de presă.

Compania multinaţională va fi comandată de locotenentul Ramona Chirilă şi va acţiona în cadrul unui batalion OPFOR (Forţe de opoziţie), în scopul ducerii operaţiilor multinaţionale de tip coaliţie.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Locotenent-colonelul Cătălin Grădinariu, reprezentantul Brigăzii 15 Mecanizată din detaşament, va îndeplini funcţia de locţiitor al batalionului OPFOR.

Obiectivul exerciţiului "Rapid Trident 19" este de a implementa capacitatea instituţională de instruire durabilă pentru Forţele Terestre Ucrainene prin întărirea cooperării militare internaţionale şi prin schimbul de experienţă profesională în domeniile planificării şi instrucţiei militare, mai menţionează sursa citată.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Militarii români au fost prezenţi în exerciţiile de tip "Rapid Trident" începând cu anul 2007, fiind parte a activităţii de colaborare cu USAREUR prin care se asigură înţelegerea şi cooperarea dintre forţele armate care i-au parte la etapele de instrucţie internaţională.

Obiectivul principal a Forţelor Terestre Române urmărit prin participarea la exerciţiul "Rapid Trident 19" este acela de a perfecţiona deprinderile personalului de stat major în organizarea, conducerea şi controlul operaţiilor multinaţionale ofensive şi defensive, în cadrul unei coaliţii, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.