Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infecțiile devin tot mai rezistente la antibiotice: numărul deceselor a crescut în Marea Britanie

center4research.org
antibiotic

Medicii britanici avertizează că se înregistrează o creștere constantă a numărului de persoane care mor din cauza unor infecții rezistente la antibiotice, conform BBC, scrie Rador Radio România.

Numărul deceselor cauzate de infecții rezistente la antibiotice a înregistrat anul trecut o creștere cu aproximativ patru procente, comparativ cu anul precedent.

Avertismentul a fost făcut în contextul în care părea că s-ar ajuns la o ameliorare a situației în pandemia de COVID, când medicii prescriau mai puține antibiotice.

Oferirea de antibiotice prietenilor și familiei riscă să alimenteze o creștere a infecțiilor rezistente la medicamente, au avertizat oficialii britanicii, cu persoanele de origine asiatică expuși un risc mai mare decât cei care sunt albi, scrie The Guardian.

Observațiile medicilor

În timp ce infecțiile severe rezistente la antibiotice - cum ar fi infecțiile din sânge, infecțiile urinare, infecțiile la nivelul locului chirurgical și infecțiile respiratorii - au rămas sub nivelurile din 2018 anul trecut, ultimele estimări sugerează că a existat o creștere cu 4% între 2021 și 2022, de la 55.792 la 58.224. Creșterea urmează unui declin notabil în perioada de vârf a pandemiei de Covid.

De asemenea, a existat o creștere a numărului de decese atribuite infecțiilor severe rezistente la antibiotice, de la 2.110 în 2021 la 2.202 în 2022.

Există semne că cel puțin unii microbi implicați în infecțiile sângelui devin mai rezistenți la antibiotice, inclusiv bacteriile Klebsiella pneumoniae și E coli .

Raportul programului englez de supraveghere a utilizării și rezistenței la antimicrobiene (Espaur) spune că a existat o creștere cu 8,4% a numărului de prescripții de antibiotice între 2021 și 2022. Dar totalul este încă sub nivelul din 2019.

Datele din 2022 arată că adulții în vârstă de peste 64 de ani și sugarii sub un an au avut cea mai mare rată de infecții în sânge rezistente la antibiotice, în timp ce ratele au fost, de asemenea, mai mari pentru comunitățile mai defavorizate.

Cine este mai vulnerabil

Proporția infecțiilor din sânge care au fost rezistente la antibiotice a fost de aproximativ două ori mai mare pentru grupurile etnice asiatice sau asiatice britanice, la 34,6%, față de grupurile etnice albe, la 18,7%.

„Există probabilitatea ca persoanele cu legături strânse cu comunitatea înainte și înapoi cu țările în care există riscuri mai mari de rezistență la medicamente să aibă mai multe șanse să aibă, în comunitățile lor, niveluri de rezistență la medicamente mai mari”, a spus Brown, deși a adăugat că lucrările viitoare. a fost necesar pentru a testa ipoteza.

Raportul Espaur spune că persoanele cu infecții din sânge rezistente la antibiotice au o șansă de 19% de a muri într-o perioadă de 30 de zile, comparativ cu o șansă de deces de 16% pentru cei cu o tulpină care este susceptibilă la antibiotice.

Raportul dezvăluie că au existat și creșteri ale altor tipuri de infecții rezistente la antimicrobiene, cu o creștere cu 23,2% a infecțiilor din sânge cauzate de un tip de ciupercă numit candida între 2019 și 2022. Astfel de infecții au scăzut înainte de pandemie.

„Tratați antibioticele cu respect și vor fi acolo pentru a ne ajuta pe toți în viitor”, a declarat profesorul Jenny Harries.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.