Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare care să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei, în week-end, supus aprobării CGMB

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin vaccinare

Proiectul "Caravana mobilă de vaccinare", care prevede înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare care să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei, în week-end, este supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în şedinţa de luni, potrivit news.ro.

Acesta îşi propune creşterea gradului de vaccinare în rândul locuitorilor Capitalei.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni, este vorba despre înfiinţarea, sub titlul "Caravana mobilă de vaccinare", a unui centru de vaccinare mobil destinat imunizării populaţiei generale împotriva SARS-CoV-2.

Acesta ar urma să funcţioneze până în 31 decembrie, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ar urma să acopere cheltuielile conexe legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare mobil.

Citește și: Stârnit de JUDECĂTORII ICCJ, fostul ministru Berceanu a dat `BOMBA`:`Bechtel...

"Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În fata acestei realităţi, caravana mobilă de vaccinare îşi propune să evidenţieze beneficiile vaccinării, prin mesaje de informare adecvate, într-o maniera cât mai obiectivă, vaccinarea devenind esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale virusului", se arată în referatul proiectului.

Activitatea centrului se va desfăşura pe parcursul weekend-ului, când Caravana se va deplasa în fiecare sector al municipiului Bucureşti, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice ce nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi pentru celelalte categorii de persoane pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.