Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația e `mană cerească` pentru afaceriști: cifrele de afaceri din domeniu cresc substanțial. Comerţul cu amănuntul a crescut 4,8%

AP
afaceri plati cu cardul

În primele șapte luni ale anului, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.VII.2021, ca serie brută, cu 4,8%, anunță INS. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate creșterea este de 6,2%. În luna iulie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna iunie 2022, atât ca serie brută cu 6,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Faţă de luna iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul în luna iulie 2022 a crescut atât ca serie brută cu 2,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4% Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 6,4%, datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,2%) și la vânzările de produse nealimentare (+2,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu în luna iulie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,2%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+0,5%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,4%)şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 2,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,0%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2022, comparativ cu luna iulie 2021, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 3,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu cu 4,8%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+5,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 6,2%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzările de produse nealimentare (+4,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.