Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflaţia medicală continuă să crească în România: Cu cât se scumpesc serviciile medicale

Sanador
operatie doctori spital

Piața din România va înregistra o diminuare a nivelului inflației medicale de la 15% în 2018 la o valoare de 10% în acest an, cu toate că la nivel global costurile serviciilor medicale continuă să crească, potrivit mediafax.

Ca si tendință, aceasta este cea mai optimistă estimare dintre țările europene și un semn cu privire la reașezarea pieței, în contextul în care anul trecut a fost marcat de o creștere fără precedent a costurilor cu serviciile medicale private din România, pe fondul modificărilor legislative care au avut loc, arată un comunicat Mercer Marsh Benefits.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Potrivit informațiilor furnizate pentru Mercer Marsh Benefits de companiile de asigurări din România care au luat parte la studiu, în anul 2018, inflația medicală s-a menținut la 15%, de aproape 3 ori mai mult comparativ cu rata inflației generale, consemnată la nivel național.

În Europa, inflația medicală a crescut în anul 2018 cu 0.5 puncte procentuale până la o medie consemnată anul trecut de 8,1%. Din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale, România ocupă locul 4 dintre țările Europene, după Ucraina (+23,5%), Ungaria (19,2%) și Turcia (+15,5%), mai arată analiza.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

La nivel global, riscurile care au cel mai mare impact în costurile medicale sunt reprezentate de: afecțiunile metabolice și cardiovasculare, cele legate de nutriție și cele emoționale. Din perspectivă regională, există o variație în ceea ce privește impactul riscurilor medicale în costuri: America de Sud: afecțiuni legate de nutriție (85%), Europa: afecțiuni legate de tulburări mentale/emoționale (61%), Middle East and Africa: riscuri ocupaționale (59%), subnutriție (24%), Asia: riscuri legate de mediu (52%).

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

Ca răspuns la creșterea costurilor medicale, s-a dublat numărul de asigurători care investesc în inițiative orientate către optimizarea accesului asiguraților la serviciile medicale potrivite. La nivel global, 29% dintre asigurători nominalizează această opțiune de investiții ca prioritate strategică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.