Inflație mică, alimente scumpe

Autor: Radu Pop, Colaborator

Publicat: 12-06-2014

Actualizat: 12-06-2014

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Datele oficiale arată că, în luna mai, România a avut cea mai scăzută inflaţie din 1990 încoace: doar 0,9 la sută pentru ultimele 12 luni. E o medie, desigur, şi asta explică de ce nu totul s-a ieftinit în acest an.


În primele cinci luni ale anului, cele mai mari creşteri ale preţurilor sunt la fructe şi legume.

Astfel, cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete - cu peste 13%. Prețuri mai mari sunt și la fasole boabe, cu aproape 12 la sută, dar şi la conserve de legume.

Acestea sunt acum cu aproape 9% mai scumpe decât în luna decembrie a anului trecut.

Creșterea preţurilor s-a înregistrat şi la celelalte categorii de produse. Spre exemplu, ţigările costă acum cu 6 la sută mai mult, iar carburanţii sunt mai scumpi cu peste 4%. Şi tarifele poştale sunt mai mari.

Au avut loc însă şi scăderi de preţ. Cel mai mult s-au ieftinit ouăle - cu peste 15%.

Plătim mai puţin şi pe zahăr şi pe ulei, comparativ cu sfârşitul anului trecut. Preţul acestora s-a redus cu până la opt procente.
Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri