Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

InfoCons a deschis porțile Centrului de Resurse Sociale destinat proiectelor educaţionale, culturale şi Hub Social

protejat.ro
protejat infocons

InfoCons a înfiinţat Centrul de Resurse Sociale destinat proiectelor educaţionale, culturale şi Hub Social, susţin reprezentanţii organizaţiei de protecţie a consumatorilor, care speră ca până în anul 2022 să fie peste 50 de unităţi înrolate în cadrul acestui centru

Potrivit unui comunicat remis, Centrul de Resurse Sociale a fost înfiinţat pentru sprijinirea dezvoltării intercomunicării societăţii civile cu patronatele, sindicatele, autorităţile publice şi agenţii economici, cu implicare în programe pe unele domenii precum: protecţia consumatorilor, mediu, sănătate, cultură, financiar bancar, financiar nebancar - pensii private, energie (gaze naturale şi energie electrică), protecţia persoanelor cu dizabilităţi, alimentaţie sănătoasă, telecomunicaţii, transport, auto, turism, utilităţi publice, etc.

În cadrul Campaniilor InfoCons "o9atitudine!", InfoCons invită pe această cale partenerii sociali să se alăture Proiectului iniţiat de InfoCons, parteneri din domeniul organizaţiilor neguvernamentale, sindicate, patronate, autorităţi publice, agenţi economici cu activitate în domeniile menţionate în vederea dezvoltării şi consolidării dialogului.

Inaugurarea Centrului va avea loc în data de 15 martie 2022 cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, prilej cu care va începe o nouă etapă pentru societatea civilă din punct de vedere al facilitării dialogului cu celelalte entităţi.

Centrul este situat în Bucureşti, sectorul 2 în zona centrală, accesibilă atât din punct de vedere al transportului cu mijloacele publice de transport, cât şi auto.

"Pentru a putea depăşi aceste provocări în domeniul social, InfoCons a înfiinţat InfoCons Hub, în cadrul căruia a fost creat cadrul instituţional pentru dialog cu firmele/organizaţiile/instituţiile ce dezvoltă proiecte sociale, sprijinind astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piaţă, mentinând în acelaşi timp încrederea şi un nivel de protecţie adecvat consumatorilor", se mai spune în comunicat.

Prin urmare, InfoCons Hub pune bazele dezvoltării unei modalităţi de comunicare şi colaborare eficientă, prin care atât autoritatea, cât şi partenerii sociali şi/sau alte entităţi interesate să înţeleagă mai bine oportunităţile şi riscurile generate, astfel încât soluţiile optime să fie transpuse în practică mai uşor.

Totodată, potrivit organizaţiei de protecţie a consumatorilor, InfoCons Hub înseamnă şi noi oportunităţi pentru consumatori, pentru entităţi, dar şi pentru autorităţi. Prin urmare, este important ca toate părţile implicate să se concentreze asupra oportunităţilor şi beneficiilor generate de inovaţii, dar şi asupra riscurilor ce pot apărea şi a soluţiilor de prevenire sau de atenuare a acestora.

"Un astfel de Centru de Resurse Sociale va ajuta atât societatea civilă din România cât şi implementarea Proiectelor culturale şi educaţionale fiind un spaţiu unde pot fi organizate întâlniri, expoziţii, dezbateri, alte tipuri de evenimente culturale şi

educaţionale. InfoCons vine în sprijinul tuturor entităţilor din România prin punerea la dispoziţie a unui spaţiu comun unde accesul la intercomunicare va fi mult mai facil şi accesibil tuturor părţilor interesate.", se mai spune în comunicat, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.