Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INFOGRAFIC - Cum au crescut cazurile de coronavirus în ultima lună în România. Detaliul îngrijorător din datele oficiale

În perioada 25 mai - 26 iunie, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirusul a crescut contant, cu mici fluctuaţii, pe măsură ce a crescut şi numărul testelor prelucrate zilnic. Dacă o asemenea corelaţie (teste efectuate - teste pozitive) este normală, mai îngrijorătoare este creşterea procentului de teste pozitive din totalul testelor efectuate.

După două săptămâni în care procentul testelor pozitive a fost între 1,5% şi 2% din totalul testelor prelucrate, în ultimele două săptămâni procentul a sărit de 3%. STIRIPESURSE.RO vă prezintă evoluţia infectărilor cu coronavirus din ultima lună, în date brute, dar şi procentual.

Recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19, emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică pe 19 iunie, au extins bazinul de testare la mai multe categorii de persoane asimptomatice, după luni întregi în care erau testate doar persoanele care prezentau simptome de gripă. În loc să ducă la o scădere a procentului de teste pozitive din totalul testelor efectuate, noua procedura a avut un efect invers. În lipsa unor informaţii mai detaliate din partea autorităţilor, nu este clar cât din această creştere se datorează relaxării românilor şi cât apariţiei unor focare de coronavirus în spitale şi alte centre pentru vârstini sau minori.

content-image

Număr teste vs. număr teste pozitive:

content-image

Număr teste pozitive vs. procent teste pozitive din total teste:

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.