Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informația care aruncă ancheta de la Caracal în aer: Procurorii au date clare că Gheorghe Dincă făcea parte dintr-o reţea de trafic de persoane

Foto observator.tv
femeie lesinata casa groazei caracal

Cazul Caracal se complică de la o zi la alta. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Gheorghe Dincă, individul care a recunoscut că a ucis două fete, ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de persoane cu ramificaţii în Italia, Anglia şi Germania, şi ar fi obişnuit să le prezinte proxeneţilor femei din România, potriivit stirileprotv.ro.

În acelaşi timp, miercuri au continuat cercetările în locuinţa sa unde, potrivit avocatului familiei uneia dintre victime, există mai multe foraje, tuneluri şi puțuri înfundate. Varianta potrivit căreia Dincă ar fi făcut şi alte victime nu este exclusă.

În legătură cu tragediile de la Caracal a vorbit inclusiv preşedintele parlamentului european, David Sassoli.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

Gheorghe Dincă, spun surse apropiate anchetei, ar fi fost în atenţia poliţiştilor din Craiova de dinainte că Alexandra să sune la 112 şi să anunţe că a fost răpită. Anchetatorii ar fi avut numele lui şi date despre autoturismul pe care îl conducea de cel puţin zece zile, maşina care ar fi fost filată inclusiv de Brigada de Operaţiuni Speciale din Craiova.

Aceleaşi surse susţin că bărbatul ar fi fost implicat într-o reţea de trafic de persoane care acţiona în Italia, Anglia şi Germania. Din grupare ar face parte şi fiul suspectului.

Dincă, precizează sursele, era cel care le prezenta traficanţilor diverse femei, iar în schimb primea servicii sexuale. Anchetatorii încearcă acum să dea de urma celor pe care bărbatul le-ar fi dat pe mâna proxeneţilor.

În calculatorul supectului au fost găsite mai multe filme cu caracter sexual şi se verifică şi dacă există imagini cu minore.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

În acelaşi timp, continuă percheziţiile în curtea casei lui.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „Anchetatorii au insistat să cerceteze şi miercuri o groapă betonată care se afla chiar la intrarea casei lui Gheorghe Dincă. Ore în şir au strâns grămezi de pământ pe care l-au cernut cu mare atenţie în ideea de a găsit şi alte rămăşiţe de natura umană.”

Mai sunt însă multe altele. Pe unele dintre acestea, avocatul familiei Luizei Melencu le-a descris drept buncăre. Şi tot în curtea lui Dincă ar mai fi şi nişte puţuri acoperite cu pământ.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei: „Există tuneluri, tot feluri de foraje, puţuri înfundate. Cred că aici poate să fie un fel de cimitiral istoriei lui îndelungate în domeniul crimelor şi după aceea cred că nu a mai avut loc pe aici şi a început să le mai şi ardă, să le mai împrăştie prin păduri.”

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Anchetatorii au urcat şi la etajul casei suspectului ca să caute probe.

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „Pentru prima oară de la demararea percheziţiilor, criminaliştii au intrat şi în mansarda casei lui Gheorghe Dincă, o zonă ce pare a nu fi fost frecventată de proprietar câtă vreme este extrem de expusă chiar şi aşa anchetatorii au strâns în câteva cutii de carton mai multe haine abandonate pe care o să le analizeze la laborator.”

Există ipoteza că Dincă ar fi făcut mai multe victime

Ipoteza conform căreia Dincă ar fi făcut mai multe victime decât a recunoscut nu este exclusă de anchetatori. Dispariţia, în împrejurări încă neclare, a mai multor fete din zona de sud a ţării este investigată.

Ca să nu stârnească un val de isterie, poliţiştii au ales să nu vorbească despre aceste cazuri până nu vor avea confirmarea clară că au sau nu legătură cu suspectul din Caracal. Ar fi vorba despre cel puţin 5 fete care ar corespunde profilului unei potenţiale victime de-a lui Gheorghe Dincă.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

Ciudat este că până să mărturisească ororile, nimeni din apropiaţii lui nu a sesizat că ar avea apucături bolnave.

Bogdan Alexandru, fostul avocat al lui Gheorghe Dincă: „Soţia a venit spre finalul lunii aprilie, iar răpirea în mijlocul lunii, cu o săptămână-două înainte să vină soţia.”

Reporter: „Şi doamna nu a văzut nimic care să ridice semne de întrebare?”

Fostul avocat al lui Dincă: „Absolut nimic. Nu a văzut, nu a bănuit.”

Ca să îi facă un profil cât mai complet lui Dincă, anchetatorii verifică acum atent toate lucrurile de la el din casă. Pe lângă cele trei telefoane găsite la perchiziile de până acum, ar mai fi fost găsit încă unul. Toate urmează să fie expertizate.

Gheorghe Dincă are şi un profil pe o reţea socială, care urmează să fie analizat pentru a se vedea dacă nu cumva bărbatul îl folosea ca să găsească eventuale victime.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

Suspiciuni privind probele găsite în pădurea de lângă Caracal

În acelaşi timp, din locuinţa suspectului au fost ridicate miercuri mai multe fragmente osoase şi corpuri delicte. Cât despre probele găsite în pădurea de lângă Caracal, există suspiciunea că nu ar fi fost aruncate acum trei luni, cum a susţinut Dincă.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei: „Dacă acele urme de cenuşă şi acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de când spune criminalul, adică de câteva luni de zile pentru că sugerează că imediat ar fi omorât-o pe Luiza în aceeaşi zi, în mod clar ar fi trebuit astupate de vegetaţie, de noroi, de ploi. Inclusiv acei saci, eu atât cât i-am văzut, păreau destul de curaţi. Acele probe păreau proaspăt aruncate acolo.”

Ovidiu Oanță, Știrile ProTV: „S-a scurs o nouă zi de cercetări minuțioase la casa lui Gheorghe Dincă, cel care pe toată durata percheziției a așteptat în cortul amenajat în curtea casei și nu a scos niciun cuvânt. După două zile, s-a decis să le dea noi informații prețioase anchetatorilor. Acum, el este tăcut. Nu mai scoate niciun sunet. Chiar și așa, criminaliștii au strâns noi dovezi dar, mai important, pe proprietate s-au găsit – spun surse apropiate de anchetă – alte fragmente osoase. La o primă privire, par de natură animală, dar au fost trimise la Institutul de Medicină Legală pentru a avea confirmarea. Oricum, se așteaptă de la INML multe alte rezultate. Testele ADN legate de cantitatea de cenușă, pentru a vedea dacă aparțin Luizei.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Printre cei ce cer pedepsirea aspră a Luizei se alătură și fiica acestuia. Femeia, aflată la Arad, spune că e consternată de ce a aflat despre tatăl său. Spune că întreaga familie s-a rupt de acesta, că nu mai avea informații despre el și ea își cere scuze în continuare celor două familii.

Familia Luizei a fost vizitată de criminaliști.

Suspectul, pe lângă faptul că a așteptat, și-a văzut liniștit de treabă, departe de ochii vecinilor. În urmă cu câteva momente a fost dus înapoi în arestul poliției. Va reveni mâine dimineață, pentru că se reiau cercetările, continuând perchezițiile, criminaliștii și procurorii DIICOT încercând în continuare să găsească noi dovezi.”

În ancheta a existat miercuri şi un incident. Avocatul familiei Luizei Melencu ar fi încercat la un moment dat să îşi facă o fotografie în curtea lui Gheorghe Dincă şi a fost scos de anchetatori din câmpul infracţional. Ulterior însă a fost reprimit să participe la percheziţii.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

Procurorii DIICOT au mers şi în locuinţa Luizei de unde au ridicat mai multe probe ADN care spera să îi ajute în ancheta. Pe de altă parte, familia fetei, spun surse din anchetă, cere 300.000 de euro daune morale de la Gheorghe Dincă.

Cazul de la Caracal a ajuns şi în atenţia preşedintelui Parlamentului European.

David Sassoli a scris pe pagina de Facebook ca vocea Alexandrei Măceșanu, care a cerut în zadar ajutor la 112, doare şi îngrozeşte nu numai România, ci întreaga Europă. În acelaşi timp, el a susţinut că adoptarea unor politici din ce în ce mai eficiente contra violenţei împotriva femeilor ar trebui să fie în centrul atenţiei instituţiilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.