Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații INS: lucrările în construcții au scăzut cu 4,1% în primele 11 luni din 2018

constructii imobiliare

Volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut în primele 11 luni din 2018 faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută cu 4,1% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică publicate marţi, relatează Agerpres.

Scăderea, ca serie brută, a fost reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,5%). Creşteri au fost consemnate la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 29,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,2%. Creştere a fost la construcţiile inginereşti (+10,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la lucrările de construcţii noi cu 6,3%. Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 3,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 27,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,7%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 11,4%.

În noiembrie 2018 comparativ cu noiembrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de reparaţii capitale (13,3% fiecare). Creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 35,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 39,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 24,8%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 23,7%.

Citește și: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele 11 luni ale anului 2018, comparativ cu perioada similară din 2017

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 13,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,5%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 38,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,5%. Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 20,7%.

În luna noiembrie 2018, comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 3,3%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 0,3%.

Pe obiecte de construcţii au fost creşteri la construcţiile inginereşti cu 17,2%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale (-26,6%) şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,6%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale (-6,0%) şi la lucrările de construcţii noi (-3,2%). Creştere a fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 24,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,7%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 10,1%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.