Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații ȘOCANTE în ancheta atentatelor din Christchurch: Un controversat politician austriac a recunoscut că a discutat cu criminalul

BBC
Brenton Tarrant

Liderul grupului austriac de extremă dreapta Mişcarea Identitară (IBO), Martin Sellner, a recunoscut că a avut schimburi de mesaje cu autorul atacurilor comise pe 15 martie asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch, lucru pe care până în prezent îl negase, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Sellner recunoscuse anterior doar faptul că autorul atacului soldat cu 51 de morţi, australianul Brenton Tarrant, a oferit Mişcării Identitare o donaţie în valoare de 1.500 de euro.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

Însă o investigaţie efectuată de radioteleviziunea publică austriacă ORF a relevat că cei doi au avut o relaţie mult mai apropiată, Sellner promiţându-i lui Tarrant inclusiv că-l va invita la o cafea sau la o bere dacă va veni în vizită la Viena.

Tarrant la rândul său l-a invitat pe Sellner în Noua Zeelandă şi i-a transmis de asemenea că are simpatizanţi care ar fi bucuroşi să-l primească în Australia.

Ultimul schimb de mesaje dintre ei datează din iulie 2018, iar autenticitatea lui a fost în final confirmată de Sellner. Dar el a susţinut din nou că nu ştia nimic despre intenţiile criminale ale australianului.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

Autorităţile austriece au confirmat că Tarrant a vizitat Austria, cel mai probabil la sfârşitul lunii noiembrie 2018, în cadrul unei călătorii a acestuia prin mai multe ţări europene, dar încă nu au fost făcute publice detalii despre această vizită sau dacă el a reuşit să se întâlnească cu Sellner.

Acesta din urmă este o figură cunoscută a extremei drepte austriece. Printre acţiunile sale a ieşit în evidenţă una întreprinsă în 2017, când a închiriat o ambarcaţiune cu scopul de a încerca să împiedice salvarea migranţilor pe Mediterana.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

În urma acestei acţiuni, partidul de extremă dreapta FPOe, care face parte din coaliţia de guvernare austriacă alături de Partidul Popular, s-a văzut nevoit să se distanţeze de mişcarea identitară. Până atunci, FPOe şi identitarii au transmis mesaje similare critice faţă de migraţie şi ''islamizarea'' Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.