Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații privind posibilele legături între afaceristul rus Alexander Perepilichnyy și serviciile britanice de informații MI5 și MI6 vor rămâne clasificate

bbc.co.uk
alexander perepilichnyy

Informații privind posibilele legături între afaceristul rus Alexander Perepilichnyy, care a murit în circumstanțe misterioase la Londra și serviciile britanice de informații MI5 și MI6 vor rămâne clasificate din motive de securitate, a hotărât marți un judecător britanic, relatează AP News, scrie Mediafax.

Judecătorul Nicholas Hilliard coordonează o anchetă în cazul morții afaceristului Alexander Perepilichnyy, care s-a prăbușit în timp ce făcea sport în apropierea casei sale din sudul Londrei, în noiembrie 2012.

Deși autoritățile au anunțat inițial că bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a murit din cauze naturale, acestea au informat ulterior că iau în considerare posibilitatea unei crime.

Înainte ca Perepilichnyy să moară, acesta l-a susținut pe Bill Browder, un critic al Kremlinului, să dezvăluie o operațiune de fraudă bancară în valoare de 230 de milioane de dolari în Rusia.

Avocații pentru compania britanică pentru asigurări de viață, Legal and General, au cerut să aibă acces la dovezi privind posibilele conexiuni între omul rus de afaceri și serviciile britanice de informații.

Citește și: Armata sârbă se DOTEAZĂ cu drone militare din China

Principalul avocat al companiei, Bob Moxon Browne, a declarat că atacul neurotixic ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal demonstrează "cât de departe este Rusia pregătită să meargă pentru a da un exemplu sau pentru a pedepsi persoanele percepute drept inamici, trădători sau turnători".

Guvernul britanic a argumentat împotriva publicării materiarelor referitoare la serviciile de informații.

Ancheta privind circumstanțele morții lui Alexander Perepilichnyy va fi reluată vineri.

În urma incidentului din Salisbury, în urma căruia Serghei și Iulia Skripal au fost expuși la o substanță neurotoxică, Guvernul britanic a anunțat că va reevalua cauzele morții a 14 persoane care aveau conexiuni cu Rusia. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat luna aceasta că nu vor redeschide niciuna dintre aceste anchete.

Marea Britanie şi alte ţări occidentale din cadrul NATO şi Uniunii Europene au atribuit Rusiei atacul neurotoxic comis pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac şi a cerut dovezi concrete, propunând să participe la investigaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.