Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informații NEȘTIUTE - Ce a discutat Viorica Dăncilă cu Mike Pence în cadrul convorbirii de joi

Guvernul Romaniei
dancila-viorica

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi seară, o convorbire telefonică de 20 de minute cu vicepreședintele SUA, Mike Pence.

"Conform unor surse politice, cel mai important subiect al discuţiei telefonice dintre Viorica Dăncilă şi Mike Pence a fost problema exploatării gazelor din Marea Neagră, în condiţiile în care companiile americane implicate în această afacere sunt nemulţumite de prevederile Legii offshore. Parlamentul a adoptat la finalul anului trecut legea offshore, care reglementează extracţia gazelor naturale de la Marea Neagră, ceea ce a dus atunci la amânarea deciziilor de investiţie de către companiile petroliere.

Citește și: Călin Nistor, ANUNȚ BOMBĂ - Mai multe RECHIZITORII ale DNA au fost infirmate: 'Sunt mai multe încălcări ale normelor procedurale'

OMV în continuare nu a luat o decizie, iniţial dând vina pe legea offshore, iar în februarie a reiterat că „mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie”, mai ales după ce prin Ordonanţa 114 au fost introduse noi taxe pentru companiile din energie, iar preţul gazelor a fost plafonat. În schimb, compania Black Sea Oil & Gas a luat decizia de a investi în producţia de gaze la Marea Neagră, dar a criticat aprig măsurile luate recent de Guvern şi, în special, se bazează pe faptul că va reuşi să elimine taxele şi contribuţiile introduse, dar şi restricţiile privind vânzarea de gaze", scrie Adevărul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.