Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE majoră pentru teroriștii Statului Islamic: Au părăsit capitala lor din Siria

jihad jihadisti islam islamisti

Toţi combatanţii sirieni ai grupării Statul Islamic (SI) care se aflau încă la Raqqa au părăsit acest oraş din nordul Siriei, a anunţat sâmbătă organizaţia non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Reuters şi AFP.

Un responsabil local de la Raqqa a afirmat la rândul său că jihadişti sirieni, fără le preciza numărul, s-au "predat" Forţelor Democrate Siriene (FDS), o alianţă kurdo-arabă ce luptă de mai multe săptămâni împotriva SI în Raqqa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

Joi, coaliţia internaţională antijihadistă anunţa că între 300 şi 400 de jihadişti din gruparea Statul Islamic (SI) şi circa 4.000 de civili se mai află în oraşul sirian Raqqa, pe care forţele kurdo-arabe încearcă să-l recucerească în totalitate.

Forţele Democrate Siriene (FDS) controlează aproape tot oraşul Raqqa, situat în nordul Siriei şi care a devenit fieful principal al SI în această ţară. Ele sunt susţinute în ofensiva lor de o coaliţie internaţională antijihadistă condusă de SUA.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.