Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE pentru DNA: Un important fost primar a fost ELIBERAT după 1096 de zile de pușcărie

puscarie amnistie gratiere

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost pus în libertate, după ce Tribunalul Bistriţa-Năsăud a respins luni contestaţia făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia Judecătoriei Bistriţa prin care s-a admis eliberarea condiţionată a acestuia.

Directorul Penitenciarului Bistriţa, Lucian Siman, a confirmat pentru AGERPRES că Sorin Apostu a părăsit în cursul după-amiezii de luni penitenciarul, în care se afla încă din luna februarie a anului trecut.

Citește și: După cei doi tineri filmați când făceau sex la metrou, o tânără a făcut o grozăvie și mai mare / VIDEO

Judecătoria Bistriţa a admis la începutul lunii aprilie cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, care a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare pentru fapte de corupţie.

DNA a făcut contestaţie, însă tribunalul bistriţean a decis, luni, să o respingă.

Citește și: Reacția unor coreence după ce beau bături acidulate americane: Au gust de spital / VIDEO

Sorin Apostu a obţinut o decizie favorabilă de eliberare condiţionată din partea Judecătoriei Bistriţa şi în decembrie 2015, însă la sfârşitul lunii februarie a acestui an Tribunalul Bistriţa-Năsăud a admis contestaţia făcută de DNA la acea vreme. Decizia tribunalului, prin care lui Sorin Apostu nu i s-a aprobat eliberarea condiţionată, impunea şi reexaminarea de îndată a situaţiei lucrărilor cu caracter ştiinţific scrise de fostul primar în spatele gratiilor, ţinându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare ştiinţifică, fiecărui deţinut i s-au scăzut 30 de zile din pedeapsa primită.

Fostul edil clujean a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește și: Singurele locuri din lume unde nu există restricții de viteză: Vezi care sunt acestea

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani şi şase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureş, însă instanţa supremă a admis apelul DNA şi a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.