Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE pentru PNL, în instanță, în lupta cu un baron PSD

ciocanel judecator

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, marţi, cererea de intervenţie formulată, la termenul anterior, de către Partidul Naţional Liberal (PNL) - filiala Gorj în interesul Agenţiei Naţionale de Integritate în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, social-democratul Ion Călinoiu, contestă decizia ANI prin care, anul trecut, a fost declarat incompatibil.

Instanţa a apreciat că cererea de intervenţie accesorie formulată de PNL filiala Gorj, prin care cere instanţei să respingă contestaţia lui Ion Călinoiu ca fiind neîntemeiată, nu justifică interesul propriu pentru a interveni în proces în sprijinul pârâtei, respectiv al ANI. În consecinţă, instanţa a respins cererea liberalilor.

Citește și: Victor Ponta îl face praf pe Moise Guran: Ce dezvăluiri aduce la lumină fostul premier despre jurnalist

În cererea depusă de PNL - filiala Gorj se susţine că Ion Călinoiu nu ar fi depus a doua contestaţie în termenul legal de 15 zile, ci la 21 de zile. Potrivit documentului în cauză, ANI a elaborat raportul de evaluare în 17 iunie 2015, iar această decizie i-ar fi fost comunicată lui Ion Călinoiu la 24 iunie 2015, prin intermediul Instituţiei Prefectului judeţul Gorj. Ion Călinoiu a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Craiova, contestaţia fiind anulată pentru netimbrarea acţiunii, soluţie dată în 15 iulie 2015. Două zile mai târziu, social-democratul a depus o cerere de reexaminare, solicitare care i-a fost respinsă în 17 septembrie, soluţie definitivă. Potrivit cererii depuse la instanţă de PNL, Călinoiu a formulat a doua contestaţie privind ANI la data de 17 iulie, neaflându-se astfel, susţin liberalii, în termenul legal de contestare de 15 zile, ci la 21 de zile.

Instanţa se va pronunţa la termenul de săptămâna viitoare, respectiv în 22 iunie, şi asupra a două excepţii, printre care şi cea a tardivităţii contestaţiei formulate de Ion Călinoiu, cerere formulată de ANI, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Citește și: Moise Guran, răspuns dur pentru Victor Ponta: Nu-i e jenă? A avut coșmaruri mulți ani cu mine

Pe de altă parte, avocatul Ioan Rus a susţinut în faţa instanţei că doar în data de 1 iulie 2015 clientul său a fost înştiinţat în mod oficial de către ANI că ar fi incompatibil, când a şi semnat de primire, existând anterior doar o comunicare indirectă, din partea Instituţiei Prefectului Gorj. Rus a subliniat că ANI este cea care trebuie să comunice o astfel de decizie.

Ion Călinoiu nu a fost prezent la termenul de marţi, apărătorul susţinând că sunt inundaţii în Gorj şi că acesta nu se poate prezenta astfel din motive obiective.

Citește și: Google+ a trimis Facebook în STARE DE URGENȚĂ

Pe rolul CA Alba Iulia se află procesul în care preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, contestă decizia ANI prin care, anul trecut, a fost declarat incompatibil.

Prima contestaţie i-a fost respinsă lui Ion Călinoiu pentru netimbrare. Ulterior, Călinoiu a contestat decizia ANI şi la Curtea de Apel Craiova, de unde, în martie, a fost strămutat dosarul spre judecare la CA Alba Iulia, printr-o decizie a ICCJ.

Citește și: Petre Tobă, gafă rușinoasă

Calitate de intervenient în acest dosar au Inspectoratul Şcolar Gorj, în numele altei persoane, şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic.

ANI a constatat anul trecut încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată de către preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu.

Citește și: STUDIU Blondele sunt mai destepte decat brunetele

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj calitatea de expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie - 15 decembrie 2012, şi de expert pe termen scurt - expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie- 31 iulie 2013.

Citește și: Cel mai trăsnit record mondial la fotbal / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.