Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFRÂNGERE pentru PNL: Un deputat are INTERZIS de la judecători pentru a candida

PNL

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, miercuri, apelul deputatului Florin Ionaş Urcan în cazul contestaţiei formulate împotriva deciziei nr. 6 din data 27.10.2106 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 28 Mureş, prin care nu i-a fost înregistrată candidatura pe poziţia a doua pe lista de candidaţi ai PNL, după ce a rămas definitiv raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care s-a constatat că deputatul s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă, astfel că lista de candidaţi a PNL la Camera Deputaţilor va cuprinde nouă persoane.

Citește și: DEZVĂLUIRI Bayern Munchen a oferit mai mulți bani pe Nicolae Dobrin decât Real Madrid

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană 28 Mureş a respins, săptămâna trecută, candidatura deputatului Ionaş Florin Urcan, aflat pe poziţia a doua pe lista de candidaţi ai PNL şi a admis celelalte nouă candidaturi de pe lista respectivă.

Decizia BEJ Mureş a avut la bază rămânerea definitivă a raportului de evaluare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care s-a constatat că deputatul s-a aflat în stare de incompatibilitate pe vremea când era primar al oraşului Luduş, în perioada exercitării mandatului 2008 ? 2012.

Citește și: Nu ai văzut ceva mai TEMBEL: Un moș umple o groapă cu 12 tone de Coca-Cola și sare cu mașina în ea / VIDEO

'ANI a constatat la data de 4 noiembrie 2013 faptul că Urcan Ionaş Florin, la data faptelor primar al oraşului Luduş, judeţul Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de ales local, cât şi calitatea de reprezentant din partea autorităţii publice locale în cadrul Consiliului de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial Luduş, precum şi calitatea de administrator în cadrul a două societăţi comerciale. Raportul de evaluare a stării de incompatibilitate în cazul deputatului Urcan Ionaş Florin a rămas definitiv şi irevocabil prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 924 din 23 martie 2016', se precizează într-un comunicat al ANI, dat publicităţii în luna mai.

La data de 27 mai, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputatului Ionaş Florin Urcan, ca urmare a rămânerii definitive a raportului de evaluare.

Citește și: Rupte de băutură și GOALE pe stradă: Imaginile DEPRAVĂRII totale în Marea Britanie, de Halloween / FOTO

În cazul deputatului Urcan, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat aplicarea sancţiunii disciplinare - încetarea de drept a mandatului de deputat, în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (4) din Legea nr. 96/2006.

Pe rolul instanţei de Contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Târgu Mureş, deputatul Ionaş Florin Urcan a depus, în calitate de reclamant, o altă cerere, împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate şi a Camerei Deputaţilor, de suspendare a actului administrativ, care are termen de judecată data de 4 noiembrie.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ – partea a III-a

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.