Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorare în Guvern, după ce Dunărea a atins nivelul corespunzător primei trepte de restricţii în secţiunea staţiei hidrometrice Cernavodă

cernavoda

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a convocat, sâmbătă, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă (CMSU), constituit la nivelul MMAP, în urma avertizărilor transmise de meteorologi şi hidrologi. De asemenea, ministerul transmite că Dunărea este monitorizată atent, după ce s-a atins nivelul corespunzător primei trepte de restricţii în secţiunea staţiei hidrometrice Cernavodă.

”Şedinţa extraordinară a CMSU a fost convocată ca urmare a avertizărilor meteorologice de COD GALBEN şi COD PORTOCALIU şi COD ROŞU transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) dar şi a prognozelor hidrologice realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). În urma avertizărilor meteorologice şi hidrologice emise de ANM şi INHGA, Administraţia Naţională Apele Române a dispus intensificarea monitorizării cursurilor de apă, activarea formaţiilor de intervenţie şi pregătirea materialelor şi echipamentelor din stocurile de apărare”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că echipele ANAR sunt pregătite să acorde întreg sprijinul, la nevoie, autorităţilor locale şi judeţene.

”Se recomandă autorităţilor locale şi populaţiei să respecte indicaţiile IGSU/IJSU şi să evite activităţile în zona cursurilor de apă aflate în arealul avertizării hidrologice. De asemenea, în special localităţile vizate de codul ROŞU de intensificări de vânt, autorităţile locale şi judeţene trebuie să adopte măsuri active de prevenire şi protecţie a populaţiei şi bunurilor”, a transmis minsterul.

Instituţia precizează, de asemenea, că urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice pe Dunăre, a fost atins nivelul corespunzător primei trepte de restricţii în secţiunea staţiei hidrometrice Cernavodă, corespunzător fazei de atenţionare.

Acest lucru implică o monitorizare foarte atentă a evoluţiei nivelurilor pe Dunăre şi în bazinul de aspiraţie al centralei de la Cernavodă, în perioada urmatoăre.

”Menţionam că, pe baza informaţiilor actuale, nu se prognozează atingerea unor valori critice care să impună restricţii pentru funcţionarea CNE Cernavodă”, au mai precizat reprezentanţii ministrului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.