Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îngrijorări MAJORE pentru companiile aeriene după BREXIT: își pierd licența de zbor în Uniunea Europeană; măsuri anunțate

www.facebook.com/marius.vintila.169
Marius Vintilă Liviu Dragnea avion

Operatorii aerieni care nu vor fi deţinuţi în majoritate de entităţi europene, după ieşirea Marii Britanii din UE, riscă pierderea dreptului de zbor în interiorul UE, din cauza reglementărilor referitoare la acţionariat, relatează News.ro.

Citește și: Criminalii lui Marian Cozma o duc bine-mersi în pușcărie. Se bucură și de regim preferențial

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar nu a convenit încă un acord de retragere, ceea ce implică un posibil risc pentru companiile aeriene care nu îndeplinesc reglementările UE care prevăd ca operatorii europeni să fie deţinuţi şi administraţi în cadrul blocului comunitar. Surse din interiorul Comisiei Europene au declarat că Bruxelles-ul a încurajat grupul IAG (proprietarul companiilor British Airways şi Iberia) şi toate companiile aeriene interesate să verifice dacă mai îndeplinesc cerinţele pentru licenţele de operare, în cazul unui Brexit fără acord.

Citește și: Zi CRUCIALĂ pentru bugetele serviciilor de informații - Semnalul de alarmă tras de conducerea SRI : Sunt riscuri de ordin strategic

Grupul IAG va plafona deţinerile de acţiuni ale non-europenilor la nivelul actual de 47,5%, pentru a-şi păstra statutul de companie aeriană europeană şi a putea continua zborurile în UE în eventualitatea unui Brexit fără acord, transmite Reuters. IAG a anunţat într-un comunicat că a suspendat drepturile de vot ale acţiunilor care vor fi cumpărate de orice persoană relevantă din afara UE şi că va cere proprietarului să îşi vândă acţiunile unei terţe părţi sau grupului IAG. IAG a precizat că cetăţenii din Regatul Unit nu vor fi supuşi acestei reguli. IAG este înregistrată în Spania şi are sediul central în Marea Britanie, iar acţionarii provin din toată lumea. Guvernul spaniol şi-a exprimat încrederea că operatorul naţional Iberia este o companie spaniolă şi va putwa să efectueze zboruri în Europa, în eventualitatea unui Brexit dezordonat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.