Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNGRIJORĂTOR Pacienții vindecați de COVID-19 rămân cu sechele! Recomandările specialiștilor

futurecdn.net
coronavirus

Potrivit medicilor, oboseala și dificultățile respiratorii sunt printre sechelele cu care rămân mulți dintre pacienții vindecați de COVID-19, în special cei care au avut o formă medie sau severă a bolii. Simptomele pot să persiste până la două luni.

„Aceste leziuni constituie un factor mare de risc pentru aceşti pacienţi, mai ales dacă se suprapun şi pe alte afecţiuni preexistente. Cred că în următorii 2-3 ani toată această populaţie care a făcut o formă medie sau severă trebuie monitorizată”, a declarat Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală.

În consecință, medicii recomandă un control pulmonar imediat după vindecare, chiar și pacienților asimptomatici. Modul cel mai sigur prin care o persoană poate vedea dacă i-au fost afectați plămânii este examaminarea CT.

LISTA definitivă a deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

„Un pacient cu o capacitate respiratorie redusă datorită unor leziuni va dezvolta alte suferinţe în timp. Există riscul ca anumite suferinţe ulterioare să fie generate de această suferinţă primară nedepistată la timp”, a adăugat specialistul.

Persoanele vârstnice, cu sau fără comorbidități sunt principalele persoane vizate de COVID-19, care pot suferi complicații și pot rămâne cu sechele. Dr. Adrian Marinescu, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș" din Capitală, a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect, pentru B1.ro.

„Trebuie făcută diferența între forma prelungită a bolii și sechelele. Sechelele pot fi nu neapărat pulmonare. Pot fi neurologice, renale. Practic, organele mari pot să dea sechele în momentul în care au fost afectate, o afectare importantă, cu infecții active. Au dat peste un aeroport părăsit acum 50 de ani. Au controlat zona şi... uluitor ce au mai găsit

Este foarte greu de spus dacă aceste sechele vor fi permanente sau pentru o anumită perioadă de timp. Pacienții vor avea nevoie de o monitorizare din partea specialistului: imunolog, neurolog, nefrolog și așa mai departe", a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.