Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNGRIJORĂTOR Poluarea globală cu dioxid de carbon, aproape de un nou record în acest an

Realitatea Plus
poluare

Emisiile globale de dioxid de carbon se apropie de un nou nivel record în acest an, potrivit raportului anual al Global Carbon Project, publicat la Glasgow, în cadrul conferinţei COP26 a ONU.

Poluarea globală cu dioxid de carbon din acest an va fi la mică distanță de recordul stabilit în 2019: emisiile de dioxid de carbon cauzate în principal de utilizarea combustibililor fosili ar urma să revină în acest an la nivelurile de dinainte de COVID, iar ponderea Chinei va crește până la aproape o treime din total, potrivit raportului citat de Agenția ANSA.

În plus, subliniază studiul, emisiile de gaze și cărbune, foarte poluante, vor crește anul acesta cu mai mult decât au scăzut în 2020, din cauza încetinirii economice cauzate de pandemie.

Raportul arată „ceea ce se întâmplă în lumea reală, în timp ce noi suntem aici, la Glasgow, discutând despre cum să abordăm schimbările climatice", a comentat coautorul Corrine Le Querre, profesor de științe ale schimbărilor climatice la Universitatea East Anglia din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.