Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inițiativă legislativă cu privire la punerea în aplicare a referendumului din 2019 - PPU(sl) îl informează pe Cătălin Predoiu

Twitter
PPUSL

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) din România i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, prin care anunâă o inițiativă legislativă cu privire la punerea în aplicarea referendumului din 2019.

„Stimate Domnule Ministru,

În dată de 26 mai 2019, la inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, națiunea română a decis prin referendum interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare! Ulterior, rezultatul referendumului a fost validat de Curtea Constituțională.

Așadar, în acest moment, există o decizie constituțională a națiunii române conform căreia funcționarea justiției poate fi reglementată exclusiv de către Puterea Legislativă, cu respectarea tuturor garanțiilor pe care le oferă procedurile parlamentare.

Din păcate, la peste un an de la validarea referendumului și după alte noi demersuri normative referitoare la justiție care nu respectau întru totul hotărârea liber exprimată a națiunii române, considerăm că este necesar să consacrăm, prin lege, aplicarea principiului asumat prin referendum și în regulile statului de drept: doar Parlamentul poate legifera în domeniul justiției.

Astfel, parlamentarii Grupării umaniste din Senat și Camera Deputaților au decis să depună luni, 6 iulie 2020, o Propunere legislativă privind respectarea voinței națiunii române, cu ajutorul căreia să consacrăm expres, în legislație, decizia Referendumului din 26 mai 2019.

În acest context, cu ocazia Zilei Justiției - care marchează rolul şi importanţa puterii judecătoreşti, ale partenerilor justiţiei, ale tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept – și în virtutea înaltei responsabilități pe care o exercitați, am considerat necesar să va comunicăm public demersul nostru și să ne exprimăm convingerea că Ministerul Justiției și reprezentanții întregului Executiv vor susține adoptarea Propunerii legislative care aplică decizia cetățenilor români, exprimată prin referendumul inițiat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis”, se arată în scrisoarea semnată de președintele executiv al PPU-SL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.