Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iniţiativă PNL pentru autostrada Moldova-Transilvania - DOCUMENT

sigla noua pnl

Demersul făcut de liberali pentru includerea în Master Planul de Transport a Autostrăzii Moldova-Transilvania și modernizarea DN 15 Bacău - Piatra Neamț a găsit suportul consilierilor județeni din Neamţ.

Consilierii județeni PNL Gabriel- Lucian VIȘAN și Vasile PRUTEANU au susținut o rezoluție astăzi în ședința de CJ pentru includerea Autostrăzii Moldova – Transilvania și modernizarea la patru benzi de circulație a drumului DN 15 pe tronsonul Piatra Neamț - Bacău, în Master Planul General de Transport al României 2014-2020.

Acest demers a pornit ca urmare a inițiativei președintelui PNL Neamț, Mugur COZMANCIUC, care a susținut că este nevoie de unirea tuturor forțelor politice pentru proiectele majore ale județului Neamț.

PNL solicită includerea în bugetul anului 2015 a sumelor necesare finanțării acestor 2 proiecte: "autostrada pentru Moldova" și modernizarea drumului național Bacău-Piatra Neamț. Sumele vor fii incluse în capitolele speciale acestor tipuri de proiecte și vor viza: realizare/actualizare SF, realizare/actualizare proiectare și finantare pentru execuție tehnică.

”Înțelegem că o eventuală lipsă de reacție a autorităților responsabile reprezintă o sfidare și condamnarea a județului Neamț, a Regiunii Nord-Est și a Moldovei de peste Prut, pentru alte câteva zeci de ani, la sărăcie și izolare.”, a declarat Gabriel-Lucian VIȘAN, consilier județean PNL.

La rândul său consilierul județean PNL Vasile PRUTEANU a susținut faptul că: ”Autostradă pentru Moldova, alături de modernizarea drumurilor trebuie să fie parte a proiectul cu care noi, cei din Județul Neamț şi Regiunea de NE, să celebrăm 2018 și cu care să pășim, cu adevărat, într-o Europă în care dezvoltarea regională durabilă să fie reală și construită în jurul principiului de solidaritate și unitate.”

”Apreciez unitatea creată în jurul acestor proiecte importante pentru Județul Neamț de către consilierii județeni. Sper că acest demers să fie îmbrățișat de toți parlamentarii județul Neamț. În acest ultim ceas, cerem, alături de cetăţenii pe care îi reprezentăm, convocarea de urgență a Comitetului de elaborare și de monitorizare a Master Planului General de Transport în vederea includerii, printre proiectele prioritare ale României pe termen scurt și mediu, a Autostrăzii Moldova – Transilvania și a modernizării tronsonului de drum Bacău – Piatra Neamț. Solicităm ca acest lucru să se întâmple înainte de aprobarea, de către Guvern, a documentului final.”, a declarat Mugur COZMANCIUC, președintele PNL Neamț.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.