Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înjurăturile sunt din ce în ce mai acceptate: s-a schimbat rolul lor social

cearta

Înjurăturile sunt folosite din ce în ce mai mult în conversațiile ocazionale, pentru a accentua un aspect sau pentru a crea legături sociale, mai degrabă decât pentru a insulta, spun experții în lingvistică.

The Guardian menționează cazul prezentatoarei BBC Mishal Husain, care a înjurat de șapte ori în mai puțin de un minut în timpul unui interviu cu ministrul de interne, James Cleverly.

Dr. Robbie Love, profesor de limba engleză la Universitatea Aston din Birmingham, a declarat că utilizarea înjurăturilor depinde de context. În cazul lui Husain, ea nu a folosit înjurăturile pentru a insulta pe cineva, ci pentru a sublinia un punct.

Înjurătura nu mai este tabu

Love a declarat că, potrivit cercetărilor, oamenii înjură în mod obișnuit în conversațiile ocazionale pentru a-și exprima surpriza, pentru a crea umor, pentru a-și arăta solidaritatea cu colegii lor sau pentru a abuza pe cineva.

Love, care a publicat studii privind tendințele înjurăturilor în conversațiile informale între anii 1990 și 2010, precum și utilizarea cuvântului "F..." în rândul adolescenților britanici, a declarat că majoritatea înjurăturilor au devenit mai puțin tabu datorită modului în care oamenii le folosesc.

Yehuda Baruch, profesor de management la Universitatea din Southampton, a declarat că înjurăturile sunt folosite și pentru a scăpa de stres, pentru a crea coeziune în echipă și pentru a atrage atenția.

Baruch a spus că înjurăturile au fost, de asemenea, folosite într-o încercare „calculată” de a atrage atenția, de exemplu, crede el, atunci când miliardarul Elon Musk a folosit cuvântul "F..." într-un interviu la summit-ul DealBook al New York Times.

Potrivit experților, înjurăturile sunt din ce în ce mai acceptate în societate, deoarece sunt folosite în alte scopuri decât pentru a insulta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.