Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: Programul pe zile

regina elisabeta

Sicriul Reginei a sosit la Edinburgh, înainte de înmormântarea ei de stat, luni, 19 septembrie, iar publicul va avea șansa să-și aducă omagiul și să-i vadă sicriul, mai întâi la Catedrala St Giles din Edinburgh și apoi la Westminster Hall - unde regina va rămâne în stat timp de patru zile, notează BBC.

Regele Carol al III-lea se va lansa, de asemenea, într-un turneu prin toate cele patru națiuni care alcătuiesc Marea Britanie.

Iată programul pe zile:

LUNI

Regele va începe ziua la Londra cu o vizită la Westminster Hall, din Palatul Westminster, unde atât Camera Comunelor, cât și Camera Lorzilor se vor întâlni pentru a-și exprima condoleanțe, iar Charles va ține o alocuție.

Însoțit de Camilla, regina consoartă, regele Charles va zbura apoi la Edinburgh, unde la aproximativ 14:25  va merge în spatele sicriului reginei de la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh până la Catedrala St Giles.

Membrii publicului vor putea urmări procesiunea în timp ce se deplasează de-a lungul Royal Mile.

La ora 15:00 va avea loc o slujbă pentru celebrarea vieții Reginei. De la ora 17:00, publicul va putea vedea sicriul care va sta în repaus în catedrală timp de 24 de ore.

Oficialii spun că va fi implementat un sistem de așteptare, iar detalii suplimentare vor fi anunțate în curând. Cei prezenți sunt avertizați că este probabil să implice un număr de ore în picioare.

Regele va călători și la Palatul Holyroodhouse, unde va avea o audiență cu primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon. El și Queen Consort vor participa apoi la Parlamentul Scoțian, unde membrii vor prezenta o moțiune de condoleanțe.

Seara, regele Carol va ține o priveghere cu alți membri ai familiei regale la Catedrala St Giles, unde regina se va odihni.

MARȚI

Sicriul Reginei va fi mutat de la Catedrala St Giles pe aeroportul din Edinburgh, iar apoi cu avionul la RAF Northolt. Prințesa Regală, Prințesa Anne, o va însoți.

Sicriul este de așteptat să sosească la Londra cu puțin timp înainte de ora 19:00 și apoi va călători la Palatul Buckingham, unde va fi întâmpinat de Rege și Camilla.

Traseul, de la Catedrala St Giles până la aeroportul din Edinburgh nu a fost încă anunțat, dar membrii publicului vor putea vedea cortegiul.

În cursul zilei, regele și Camilla vor vizita Belfast, unde se vor întâlni cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, parlamentarul Chris Heaton-Harris, precum și cu alți lideri de partid. După o întâlnire cu liderii religioși, Regele Carol și Camilla vor participa la o slujbă de rugăciune la Catedrala Sf. Ana, înainte de a se întoarce la Londra.

MIERCURI

Sicriul Reginei va călători de la Palatul Buckingham la Westminster Hall la scurt timp după ora 14:00, unde va rămâne in stare timp de patru zile. Mențiunea în stare descrie ocazia oficială în care un sicriu este așezat la vedere înainte de ceremonia de înmormântare.

Mulțimile vor putea urmări cum cortegiul face călătoria prin centrul Londrei - de-a lungul Queen's Gardens, The Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard.

Sicriul va fi împodobit cu Coroana Imperială a Statului și va fi transportat într-un cărucior al Trupei Regelui de Artilerie. Regele și membrii familiei regale vor merge în urmă într-o călătorie care va dura 38 de minute.

Odată ajuns în Westminster Hall, sicriul se va odihni pe o platformă ridicată. Fiecare colț al platformei va fi păzit 24 de ore pe zi de soldați din unitățile care deservesc Casa Regală.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ține o scurtă slujbă, la care vor participa Regele Carol și alți membri ai Familiei Regale, înainte ca Sala să fie deschisă publicului.

Membrii publicului vor putea să-și aducă omagiu Reginei de la ora 17:00. Westminster Hall va rămâne deschisă 24 de ore pe zi până la ora 06:30 luni, 19 septembrie. Oamenii sunt avertizați că ar putea fi nevoiți să stea la coadă timp de multe ore, eventual peste noapte, cu foarte puține șanse de a se așeza, deoarece coada se va mișca continuu.

JOI

Ziua marchează prima din cele patru zile pline în care trupul Reginei va rămâne în stare în Westminster Hall, unde va rămâne până în dimineața înmormântării.

Se așteaptă ca sute de mii de îndoliați să își poată aduce omagiul în clădirea din secolul al XI-lea, cea mai veche parte a Palatului Westminster și inima guvernului britanic.

VINERI

Sicriul Reginei va rămâne în stare pentru a doua zi întreagă în Westminster Hall, unde oamenii își vor putea aduce omagiul.

Regele și Camilla vor călători în Țara Galilor, marcând finalul vizitelor  în toate cele patru națiuni ale Regatului Unit în calitate de rege.

SÂMBĂTĂ

Sicriul Reginei va rămâne în stare pentru a treia zi întreagă în Westminster Hall.

DUMINICĂ

Sicriul Reginei va rămâne în stare pentru a patra zi întreagă în Westminster Hall.

LUNI 19 SEPTEMBRIE

Sicriul va fi dus în procesiune la Westminster Abbey pentru înmormântarea de stat.

Printre invitați vor fi membri ai familiei sale, politicieni și șefi de stat din Marea Britanie din întreaga lume și reprezentanți ai organizațiilor caritabile pe care le-a susținut.

Sicriul va călători în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch, de unde va călători la Windsor.

Mașina funerară de stat va duce apoi sicriul de-a lungul drumului lung până la Capela Sf. Gheorghe din Capela Windsor, unde va avea loc o slujbă de Înhumare.

 

Ziua marchează prima din cele patru zile pline în care trupul Reginei va rămâne în stare în Westminster Hall, unde va rămâne până în dimineața înmormântării.

Se așteaptă ca sute de mii de îndoliați să își poată aduce omagiul în clădirea din secolul al XI-lea, cea mai veche parte a Palatului Westminster și inima guvernului britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.