Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înotătorul Hunter Armstrong a stabilit un nou record mondial în proba de 50 m spate (video)

digisport.ro
natatie bazin olimpic

Înotătorul Hunter Armstrong a stabilit un nou record mondial în proba de 50 m spate, cu timpul de 23 sec 71/100, joi, în cadrul selecţiilor americane de la Greensboro (Carolina de Nord), contând pentru calificarea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, informează AFP.

Armstrong, în vârstă de 21 de ani, medaliat olimpic cu aur la Tokyo la ştafetă 4x100 m mixt, a doborât precedentul record, de 23 sec 80/100, stabilit de rusul Kliment Kolesnikov la Europenele de la Budapesta, pe 18 mai 2021.

"Nu prea ştiu ce să zic în acest moment. Este ceva ce mi-am dorit mereu şi sunt foarte fericit în acest moment", a declarat Armstrong, care şi-a validat cu această ocazia calificare la Campionatele Mondiale de nataţie din capitala Ungariei, programate în perioada 18 iunie-3 iulie.

La rândul său, Caeleb Dressel, septuplu medaliat olimpic cu aur, a obţinut biletul şi pentru proba de 100 m fluture, după cele de 100 m liber şi 50 m fluture.

Americanul, care a stabilit recordul mondial la 100 m fluture (49 sec 45/100) cucerind aurul la JO de la Tokyo anul trecut, a realizat şi cea mai bună performanţă mondială a anului în serii cu 50 sec 01/100, înainte de a câştiga şi finala, în 50 sec 20/100.

La feminin, Torri Huske a câştigat finala de 100 m fluture în 56 sec 28/100, cea mai bună performanţă mondială a anului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.