Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Afacerile din industrie s-au majorat cu 7,5% în primele 5 luni; industriile extractivă şi prelucrătoare, pe un trend ascendent

Industrie

Cifra de afaceri în industrie s-a majorat cu 7,5% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, ca urmare a rezultatelor înregistrate de industria extractivă şi industria prelucrătoare, relevă datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează Agerpres.

Conform statisticii, în intervalul ianuarie - mai 2019, în funcţie de marile grupe industriale, au fost consemnat creşteri ale cifrei de afaceri în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+11,1%), industria bunurilor de capital (+7,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+5,8%), industria energetică (+5,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,3%).

La nivel general, pe primele cinci luni ale anului în curs, afacerile din industrie au înregistrat un salt de 7,5%, datorită activităţilor din industria extractivă (+12,6%) şi industria prelucrătoare (+7,3%).

Potrivit INS, raportat la luna mai din 2018, în aceeaşi lună din 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut, pe ansamblu, cu 7,6%, ca urmare a rezultatelor pozitive din industria prelucrătoare (+7,6%) şi din industria extractivă (+7%). Pe marile grupe industriale, majorări au înregistrat: industria energetică (+9,7%), industria bunurilor intermediare (+9,6%), industria bunurilor de capital (+9,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,2%).

De asemenea, la nivel comparativ mai 2019 - aprilie 2019, afacerile din industrie au urcat cu 8,7%, datorită industriei prelucrătoare (+9,1%). Pe de altă parte, industria extractivă a scăzut cu 5%.

Tot în perioada de referinţă analizată, în privinţa marilor grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+11,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,9%), industria bunurilor intermediare (+9,5%), industria energetică (+7,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.