Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 5,6% în primele două luni

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele două luni faţă de aceeaşi perioadă din 2021 atât ca serie brută cu 5,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate miercuri.

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2022, comparativ aceeaşi perioadă din 2021 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,6%, datorită avansului din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+14,3%), vânzărilor de produse nealimentare (+6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,7%), potrivit Agerpres.

Pe serie ajustată,avansul cu 9,1% a fost generat de creşterile înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%).

Conform INS, în februarie 2022 comparativ cu februarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+6,2%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,2%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, vânzările din comerţ au înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,8%).

În februarie 2022 comparativ cu ianuarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi

motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,8%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut, pe ansamblu, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,9%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.