Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut în septembrie cu 6,1% față de august

depozit online
solutii depozitare

În luna septembrie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 6,1%, cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%.

INS mai anunță că, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 29,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 31,4%, conform Mediafax.

În perioada 1.I-30.IX.2021 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în termeni nominali, a crescut faţă de perioada 1.I-30.IX.2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 20,5%, respectiv cu 17,9%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 6,1%, datorită creșterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,5%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,3%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,9%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+7,4%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+7,2%) şi din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+4,1%). Comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al

tutunului a scăzut cu 5,7%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,5%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 29,7%, datorită creșterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+135,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+30,1%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+24,7%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+22,4%), comerţul cu ridicata nespecializat (+17,8%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+15,6%) și comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+14,3%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 13,2%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna septembrie 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 31,4%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2021, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 20,5%, datorită creșterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+41,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+24,9%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+22,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+17,4%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,2%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+12,0%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,0%). Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2021 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 17,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.