Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din servicii a crescut cu 7,4% în iulie

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în iulie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,0%, informează INS, potrivit Mediafax.

Citește și: Tăriceanu și-a extras 9 piese grele din Guvern: lovitură de proporții pentru PSD .

În luna iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,9%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 5,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,2%.

În perioada 1.I-31.VII.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.VII.2018 atât ca serie brută cu 7,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada 1.I-31.VII.2019 față de aceeași perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 13,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 1,7% datorată creșterilorînregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 4,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 7,4% datorată creșterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,0%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,2%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1,0%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018 a înregistrat o creștere cu 10,2% ca urmare a creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;

întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,7%) și la comerţul cu autovehicule (+9,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019 a înregistrat o creștere cu 7,9% faţă de luna iulie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,3% mai mare comparativ cu luna iulie 2018, creștere susținută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) și de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,1%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 15,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2019 a crescut cu 6,2% comparativ cu luna iulie 2018.

În perioada 1.I-31.VII.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,2%. Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,0%) .

În perioada 1.I-31.VII.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.VII.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2018, creștere susținută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+15,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,5%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 9,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1.I-31.VII.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.