Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut ca serie brută cu 16,3%

deschide.md
financiar fiscal economie finante

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele şase luni faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,3%, respectiv cu 14,9%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează News.ro.

”În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, în ansamblu, cu 16,3%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+28,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%), activităţile de transporturi (+16,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,4%) şi activitǎţile de comunicaţii (+7,3%)”, arată datele INS.

În primele şase luni, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în ansamblu, cu 14,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna recedentă, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 7,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+11%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,5%) şi din activităţile de transporturi (+5,8%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 0,7%.

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 2,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 26,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+43,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei şi activităţile de transporturi (+29,9%) fiecare, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+25,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+9,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, în termeni nominali, a crescut, în ansamblu, cu 25,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.