Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS | Comenzile noi din industria prelucrătoare, creșteri de peste 20%, comparativ cu 2020

ZF
tutun industrie

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 22,3%, în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021, comparativ cu intervalul corespunzător din 2020, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică, conform agerpres.

Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, au urcat pe ansamblu cu 22,3%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+37,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+22,6%) şi în industria bunurilor de capital (+17,7%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,3%.

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut pe ansamblu cu 23,8%, datorită majorărilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+34,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+23,3%), industria bunurilor de uz curent (+20,7%) şi în industria bunurilor intermediare (+11,7%).

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 1,0%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+36,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,7%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-14,3%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,3%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.