Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Creştere a sacrificărilor şi greutăţii în carcasă pentru porcine şi păsări, în februarie; bovinele, ovinele şi caprinele, în scădere

zf.ro
grafic scadere

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut, în februarie, la porcine şi la păsări, în timp ce la bovine, ovine şi caprine au scăzut, comparativ cu luna anterioară, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit statisticii, în februarie, în comparaţie cu aceeaşi lună din 2017, sacrificările înregistrate la categoria porcine s-au majorat cu 15,4%, iar la păsări de 5,5%.

Totodată, în intervalul de referinţă, la ovine şi caprine scăderea numărului de sacrificări a fost de 19,8%, în timp ce, în cazul bovinelor, procentajul de scădere a fost de 15,9%.

În ceea ce priveşte greutatea în carcasă, datele INS relevă că, în cea de-a doua lună a anului, faţă de perioada similară din anul anterior, au fost consemnate creşteri în cazul porcinelor (+14,8%) şi al păsărilor (+7,8%).

Pe de altă parte, greutatea în carcasă la ovine şi caprine a scăzut cu 15,6%, iar la bovine cu 15,1%

În comparaţie cu luna ianuarie 2018, în februarie acelaşi an, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări, cel mai mult (-44,8%) la ovinele şi caprinele sacrificate în unităţile industriale (abatoare).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.