Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale este în scădere

Agora
constructii imobiliare

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut la începutul anului comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Mediafax.

Potrivit statisticii Institutului Național de Statistică, în luna ianuarie 2023 s-au eliberat 2079 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 18,5%, faţă de luna ianuarie 2022.

Din totalul autorizatiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale 70,4% sunt pentru zona rurală. În luna ianuarie 2023 se evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-471 autorizaţii), comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.

„În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-153 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (-105), Nord-Est (-85), Sud-Est (-65), Vest (-46), Sud-Vest Oltenia (-43) şi Sud-Muntenia (-5). Creştere s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare Centru (+31)”, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Tot în ianuarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2022, s-a înregistrat o creştere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri nerezidenţiale (+2,8%) şi o scădere a suprafaţei utile totale (-7,6%).

Comparativ cu luna ianuarie din anul precedent, în ianuarie 2023 s-a înregistrat o scădere (-18684 mp) a suprafeţei utile la autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în zona Sud-Vest, iar cea mai mre creștere a fost în centrul țării.

„În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia (-71806 mp), Nord-Vest (-21003), Vest (-7538) şi Sud-Est (-3747). Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Centru (+47095 mp), Bucureşti-Ilfov (+24984), Sud-Muntenia (+9123) şi Nord-Est (+4208)”, a precizat INS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.