Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în aprilie cu 3,4%

stiri.md
supermarket

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în luna aprilie faţă de martie, ca serie brută, cu 3,4%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistic (INS). Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 3,4%, datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,2%), vânzările de produse nealimentare (+4,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,2%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în aprilie, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%.

În luna aprilie, comparativ cu luna similară din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 3,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (+5,6%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2021, a înregistrat o creştere cu 5%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%). În primele patru luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată, a crescut cu 6,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.