Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7%, în primele două luni ale anului

constructii imobiliare

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total, cu 4,7%, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 18,7% şi la construcţii noi cu 8,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 26,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,4%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,4%, conform Mediafax.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 1,1%, în primele două luni ale acestui an, față de aceeași perioadp a anului trecut, scădere reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,5%. În schimb, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 14,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii inginereşti a scăzut cu 10,8%, iar creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 21,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total, cu 10,6%, în februarie 2019, comparativ cu februarie 2018. Pe elemente de structură au crescut lucrările de reparaţii capitale cu 24,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 16,7%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 38,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 23,6%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 3,2%, în februarie 2019, comparativ cu februarie 2018. Pe elemente de structură au crescut lucrările de reparaţii capitale cu 17,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,4%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 34,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 19,3%, iar volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a scăzut cu 13,2%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 42,7%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 53%, construcţii noi cu 43,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 33,5%, în februarie 2019, comparativ cu ianuarie 2019. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale cu 66,4%, clădirile rezidenţiale cu 41,4% şi la construcţiile inginereşti cu 26,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în februarie 2019, față de ianuarie 2019, pe total cu 13,2%, creştere susţinută de lucrările de reparaţii capitale cu 27,5%, lucrările de construcţii noi cu 13% şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 35,2%, clădirile rezidenţiale cu 7,8% şi la construcţiile inginereşti cu 1,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.