Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inscripțiile antisemite din Paris se înmulțesc: Autoritățile au deschis o anchetă și promit pedepse drastice

antisemitism

O anchetă a fost deschisă joi după apariţia unor noi inscripţii antisemite la Paris pe faţadele unor imobile şi pe mobilierul urban, la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron lansase un apel la combaterea 'urii' împotriva evreilor, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cristi Danileț anunță o revoltă FĂRĂ PRECEDENT a magistraților la adresa lui Tudorel Toader: 'Nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări'

Potrivit unui responsabil municipal, Cedric Grunenwald, 'în jur de 12' inscripţii antisemite au fost numărate 'pe mai multe străzi în cartierul Plaisance' în sudul capitalei franceze.

În ultimele săptămâni, numeroase inscripţii antisemite au fost descoperite la Paris, în special svastici desenate pe portrete ale Simonei Veil, o figură de talie europeană şi supravieţuitoare a Holocaustului.

Răspunzând unui 'apel la mobilizare' lansat de responsabili politici, religioşi şi de asociaţii, mii de francezi s-au adunat marţi pentru a protesta împotriva acestei recrudescenţe a antisemitismului în ţara lor, ilustrată în aceeaşi zi de profanarea unui cimitir evreiesc în estul Franţei.

În total, în Franţa s-au înregistrat 541 de acte antisemite în 2018, o cifră în creştere cu 74% , dar care rămâne încă sub vârfurile atinse în 2014 (851) şi 2004 (974), conform media franceze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.