Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSHR: La Sighetul Marmaţiei, Primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Petru Codrea

salutsighet.ro
petru codra

Institutul National pentru Studierea Holocaustului: La Sighetul Marmaţiei, Primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Petru Codrea, ultimul supravieţuitor al grupului membrilor Frăţiilor de Cruce, organizaţia de tineret a Mişcării Legionare, relatează news.ro.

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel” reclamă, joi, că, la Sighetul Marmaţiei, localitatea natală a lui Elie Wiesel, Primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Petru Codrea, ultimul supravieţuitor al grupului membrilor Frăţiilor de Cruce, organizaţia de tineret a Mişcării Legionare. Organizaţia cere municipalităţii să iasă ”din inadecvare”.

”În oraşul natal al lui Elie Wiesel, Sighetul Marmaţiei, autorităţile locale s-au ȋnscris ȋn competiţia memoriilor cinstind, deopotrivă, simboluri ale victimelor Holocaustului şi reprezentanţi ai extremismului legionar. Cu doar o zi ȋnainte de redeschiderea casei memoriale “Elie Wiesel” şi a ceremoniei de comemorare de la Monumentul Holocaustului din Sighet, Primăria a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Petru Codrea. Acesta este ultimul supravieţuitor al grupului membrilor Frăţiilor de Cruce (organizaţia de tineret a Mişcării Legionare) din Sighet”, a transmis, joi, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel”.

Potrivit organizaţiei, Petru Codrea este considerat de către primarul oraşului Sighet “un veritabil model de demnitate şi moralitate creştină”, deşi Petru Codrea evocă şi astăzi, nostalgic, trecutul său legionar sau momentul jurămȃntului legionar.

”Solicităm autorităţilor locale să iasă din inadecvare şi să retragă titlul de cetăţean de onoare recent acordat”, a mai transmis organizaţia.

Elie (Eliezer) Wiesel (1928-2016) a fost evreu-american de origine română, supravieţuitor al Holocaustului, scriitor, profesor, filozof, ziarist, eseist şi un activist în drepturile omului.

În anul 1986, a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, fiind supranumit de către Comitetul norvegian Nobel ”mesager pentru omenire”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.