Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insolvența Euroins | Soluțiile PSD: Un nou jucător susținut de stat și plafonarea prețului RCA

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Intrarea în insolvență a Euroins este un lucru extrem de îngrijorător, declară la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. Social-democrații propun intrarea unui nou jucător pe piață, susținut financiar de stat, prin CEC și EximBank, dar și plafonarea prețului RCA, la nivelul dinainte de creștere.

„Nu este primul caz (intrarea în insolvență a Euroins - n.r.) și este extrem de îngrijorător. Aceste falimente sau insolvențe, reorganizări nu fac decât să ducă la creșterea prețului RCA pentru fiecare dintre români. PSD are soluții, pe care le vom propune întâi și întâi în cadrul coaliției, sperăm să avem acceptul partenerilor de la PNL și de la UDMR, odată ce dispare un jucător de pe piață, el trebuie înlocuit. Există posibilitatea ca statul român să susțină intrarea pe piață a unui nou jucător, a unui nou asigurator, care să aibă în spate finanțarea statului român și care să regleze cumva prețurile de pe piață. Vedem în ceea ce privește anul trecut au crescut de exemplu polițele RCA și anul trecut și s-a triplat aproape profitul pe care l-au avut asiguratorii, deși ei se plâng că prețul polițelor RCA este mult prea mic și nu le acoperă cheltuielile”, spune Gabriel Zetea.

El afirmă că există o discrepanță foarte mare între susțin asigurătorii și rezultatele financiare ale acestor agenți economici.

„Eu, personal, nu înțeleg și nici PSD-ul nu are cum să înțeleagă de ce ASF a venit întâi și-ntâi în această lună cu creșterea polițelor RCA și abia apoi începem să discutăm despre plafonare. Nu, plafonarea trebuie făcută la prețurile dinainte și asta este a doua soluție pe care o avem, plafonăm prețurile RCA, pentru că în acest moment este evident că profiturile obținute de aceste companii sunt mult prea mari, în comparație cu posibilitatea de suportabilitate a populației. Deci intrarea unui nou jucător pe piață, susținut financiar de către statul român, de către băncile de stat, CEC, EximBank și apoi plafonarea prețului RCA, dar la nivelul dinainte de creștere”, încheie Zetea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.