Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru industria de petrol a României: intră în insolvență unul din cei mai importanți producători de utilaj petrolier

Reddit
petrol burse

Uztel şi-a cerut în instanţă intrarea în insolvenţă, intenţia sa declarată fiind de reorganizare a societăţii, potrivit unui raport trimis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), informează Agerpres.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 234 alin. (1) lit.o) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, vă comunicăm următoarele: pe rolul Tribunalului Prahova - Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul nr. 1223/105/2023 care are ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei la cererea debitorului Uztel SA, cu declararea intenţiei de reorganizare a societăţii în baza unui plan de reorganizare, conform prevederilor Legii 85/2014 modificată şi actualizată privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă", se arată în document.

Uztel - o uzină cât o istorie

Uztel este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaj petrolier, asigurând şi servicii de reparaţii. Uztel are peste 107 ani de activitate în industria de petrol şi gaze. Astfel, în 1856, prima rafinărie din lume a fost construită în apropiere de Ploieşti, iar în 1857 Bucureştiul a devenit primul oraş din lume iluminat cu petrol. În 1904, Standard Oil, firmă din Statele Unite, a înfiinţat, în apropiere de Ploieşti, Societatea Româno Americană şi a construit ateliere mecanice şi rafinării. În 1950, Ateliere mecanice ale Societăţii Româno Americane au devenit compania Uztel, în subordinea Ministerului Român al Petrolului. Compania a devenit unul dintre principalii producători de utilaj petrolier pentru industria românească de petrol, asigurând în acelaşi timp reparaţii capitale pentru întreaga gamă de echipamente.

În anul 1991 Uztel a devenit societate pe acţiuni, iar în 2004 a fost privatizată, fiind demarat un vast program de investiţii în vederea modernizării capacităţilor de producţie pentru creşterea calităţii produselor şi pentru a asigura protecţia mediului.

Uztel este listată la BVB, sub simbolul bursier UZT. A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.