Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSP raportează scăderea cazurilor de gripă

gripa raceala sanador

Incidenţa infecţiilor respiratorii a avut un trend descrescător, în perioada 15 - 21 aprilie, faţă de săptămâna anterioară, cu o scădere a numărului de cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică, conform Agerpres.

Potrivit INSP, în intervalul menţionat s-au raportat 75.695 de cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii), înregistrându-se cu 25,3% mai multe cazuri comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (60.403) şi cu 1,4% mai puţine cazuri comparativ cu săptămâna anterioară (76.779). Variaţia în plus faţă de media calculată de 49.553 a cazurilor din ultimelor sezoane (2016 - 2023, fără sezoanele pandemice) a fost de 52,8%.

În acelaşi interval s-au înregistrat 515 cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 861 de cazuri în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 679 înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (284) şi în judeţele Braşov (32), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30.

Au fost înregistrate în săptămâna de referinţă cinci cazuri de gripă confirmată de laborator, toate cu virus B.

De la începutul sezonului, au fost raportate 2.238 de cazuri de gripă confirmate de laborator.

Până la data de 21 aprilie, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 1.078.455 persoane vaccinate antigripal, din care 1.053.419 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.