Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Judiciară, reacţie de ULTIMĂ ORĂ la anunţul ministrului Justiţiei

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Inspecţia Judiciară a reacţionat la scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus ca instituţia să treacă în subordinea ministerului Justiţiei.

"Apreciem intenţia ministrului justiţiei de a consolida independenţa Inspecţiei Judiciare faţă de Consiliul Superior al Magistraturii. Aceste modificări sunt în acord cu poziţiile pe care Inspecţia le-a avut în decursul timpului legate de necesitatea unei autonomii reale a Inspecţiei Judiciare.", au declarat oficiali ai Inspecţiei Judiciare pentru Ştiri pe surse.

"Inspectia Judiciara trece la ministerul Justitiei. In multe tari, Inspectia Judiciara este la ministerul Justitiei, respectand independenta si autonomia pe care o are. Nu intra sub coordonarea factorului politic. Eventual, exista si o solutie mai radicala, de autonomizare, o institutie separata a statului roman, dar nu coordonata de CSM. Daca avem in Romania 7000 de magistrati, avem 70 de membri la Inspectia Judiciara. Faceti proportia. Ei au un rol foarte important, iar aceasta competenta de a verifica activitatea magistratilor vine ca o alta forma de asigurare a independentei.", susţinea Tudorel Toader în cadrul unei conferinţe de presă privind modificările la Legile Justiţiei.

Citeşte şi: Tudorel Toader, LOVITURĂ pentru magistraţi: se MAJOREAZĂ vechimea pentru promovare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.